29 februarie. Ce să nu faci NICIODATĂ azi. Tradiții și superstiții

de: Elena
29 02. 2020, 14:39
29 februarie. Ce să nu faci NICIODATĂ azi. Tradiții și superstiții

29 februarie.Tradiții și superstiții. 29 februarie este o zi mai puțin obișnuită, care vine o dată la patru ani. Anul bisect are semnificații aparte în tradiția populară și nu este lipsit de superstiții.

În acest an, rotaţia completă a Pământului în jurul Soarelui se realizează în 365 de zile, 6 ore, 9 minute şi 9 secunde. Introducerea anilor bisecţi o dată la patru ani a fost stabilită, conform unor surse istorice, pentru prima dată, de Dionisie cel Mic, un călugăr din Turcia, în jurul anului 200 d.Hr. El a constatat diferenţa dintre calendarul iulian şi timpul real, care dacă nu s-ar fi corectat ar fi făcut că solstiţiul de vară să urmeze solstiţiului de iarnă, la un moment dat. Se spune că tot el a stabilit că, pentru că datele să coincidă în timp a fost necesar că luna februarie să aibă o zi în plus.

29 februarie.Tradiţii și superstiţii

Unii astrologi susţin că, în astfel de ani, cu 366 de zile, trebuie să fim extrem de precauţi în privinţa acţiunilor noastre, pentru a putea preveni potenţialele pericole. Alţii, dimpotrivă, cred că va fi un an al purificării sufleteşti.

29 februarie.Tradiții și superstiții. O lege străveche spune că, în această zi, femeile pot să ceară în căsătorie bărbatul iubit. Legendă datează din Irlanda secolului V. Sfânta Bridget l-a rugat pe Sfântul Patrick să le permită femeilor, într-o singură zi din an, să-i ceară în căsătorie pe bărbaţi. Pentru a-i face pe plac, acesta a hotărât că ziua respectivă să fie 29 februarie. Tradiţia s-a păstrat secole de-a rândul, iar în secolul al XIII-lea a fost chiar adoptată că lege în Scoţia, iar bărbatul care refuză cererea în căsătorie era amendat.

29 februarie. Tradiții și superstiții. Ce să nu faci niciodată într-un an bisect

În acest an, se spune că nu este bine să te căsătorești, deoarece divorțul va veni destul de repede. Însă nici să divorțați nu este bine, deoarece se crede că persoanele care fac asta vor rămâne mult timp singure. De evitat ar fi și schimbarea jobului, a culorii părului sau demararea unei afaceri.

Un remediu pentru necazuri ar fi argintul. Este bine să-l porți pentru a fi ferit de ghinioane. De asemenea, există o legendă care ne explică de ce luna februarie are, din patru în patru ani, o zi în plus.

29 februarie Tradiții și superstiții. Se spune că Sfântul Casian, sărbătorit pe 29 februarie, s-ar fi dus la Dumnezeu să-i ceară să fie şi el onorat, să aibă o zi a lui, la fel că şi alţi sfinţi, însă Ziditorul a fost numulţmit de măsura faptelor bune pe care le-a săvârşit şi, supărat, i-a spus sfântului să plece şi să se întoarcă doar din patru în patru ani.

Persoanele născute, însă, pe 29 februarie, se pot consideră pe cât de ghinioniste, pe atât de norocoase. Asta pentru că majoritatea spun că în anii bisecţi se serbează o singură dată, în timp ce în restul anilor, îşi pot ţine ziua de două ori, atât în 28 februarie, cât şi în 1 martie.